Escola La Noguera Educació Balaguer Lleida

15 novembre 2019

La Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt, inaugurada el 1994, és el primer centre d’art  contemporani que es va crear a les Terres de Lleida, i ve marcada principalment per la voluntat de Josep Guinovart de crear un espai per a la creació i la promoció de l'art contemporani i, alhora, un espai amb la seva obra exposada permanentment.

L’ obra permanent gira entorn a Agramunt, al seu territori, al seu paisatge i a la seva gent, fet que li dóna una singularitat plàstica i conceptual excepcional i que parteix d'una ferma aposta per allò local amb voluntat d'esdevenir universal.

La seva no és una obra descriptiva. No imita el món exterior sinó que el crea. Guinovart, apoderant-se de l’ espai, crea un món nou obert a la pròpia memòria de l’ espectador. 

Tres elements centrals, el Mural de les Quatre EstacionsLa Cabana i L’Era obliguen al visitant a recuperar vivències com el cicle vital, l’hàbitat en relació amb la natura... i a submergir-se en un univers d’objectes que depassen el seu significat immediat per esdevenir símbols,  paisatge interior.

A part d’aquesta insta·lació permanent, a l’Espai el visitant descobrirà difererents exposicions temporals amb obres de Josep Guinovart així com un espai dedicat a l’obra d’altres artistes que denominen El Petit Espai.