Escola La Noguera Educació Balaguer Lleida

V Diada bastonera de Balaguer

17 de juny

08/06/2017

El proper dissabte 17 de juny celebrem a Balaguer la V Diada bastonera, organitzada per la colla local, Ball de bastons del Casal Pere III.

Enguany hi assistiran la Colla bastonera del Casal l’Arreu de Mollerussa, la Colla bastonera de Gavà, els Bastoners del Casc Antic de Barcelona i el Ball de Bastons de Bellvei, a més de la colla local.

La diada bastonera és una jornada de trobada i germanor entre les colles que comparteixen afinitats, inquietuds i complicitats. La diada s’iniciarà a  les 11 del matí amb un cercavila a càrrec de les colles i els músics acompanyants, fent ballades a diferents indrets de la Plaça Mercadal, centre històric i carrers de l’eixample, tot coincidint amb el mercat setmanal. És previst que l’alcalde Sr. Jordi Ignasi Vidal rebi els bastoners durant la cercavila, a la mateixa entrada de l’ajuntament.

Al migdia hi haurà un dinar popular, obert a tothom, al col·legi Àngel Guimerà. Les inscripcions pel dinar, al preu de 8 €, s’han de fer abans del 14 de juny a l’adreça: bastoners@casaldebalaguer.cat  

La sobretaula serà amenitzada per Amdy Fall, amb música reggae africana. I per acabar, clourem amb una visita guiada al patrimoni medieval de la ciutat: Plaça Mercadal, muralles i església de Santa Maria.

Convençuts que al ball de bastons hi convergeixen la nostra música, la nostra dansa, la nostra cultura i que el ball de bastons és capaç de transmetre la força i l’encant de la gent en moments de gaudi i de festa, us animem i encoratgem a que un any més compartiu amb nosaltres aquesta jornada i plegats la celebrem amb goig; una diada bastonera que cada any al juny, ja està esdevenint una tradició a Balaguer.    

 

Ball de bastons del Casal Pere III