Escola La Noguera Educació Balaguer Lleida

Prevenció de residus a l’Escola la Noguera

Novembre 2018

02/12/2018

l'Escola La Noguera participa en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa que vol promoure i implantar durant una setmana accions de sensibilització sobre recursos sostenibles i la gestió de residus.
A l'escola ja fa anys que treballem en conscienciar als seus alumnes i famílies sobre la importància de reduir l’ús d’embalatges d’un sol ús de plàstic o alumini, i potenciar l’ús de la carmanyola o embolcalls reciclables.

A més des de fa més de 15 anys se centren en les “3Rs” que representen les opcions que han de considerar-se a l’hora d’elaborar un sistema de gestió de residus. El camí és llarg i encara queda molta feina per fer.

A l’escola s’ha detectat que les famílies més participatives en aquest projecte de reducció de residus són les d'educació infantil i alerten també que la responsabilitat recau en diferents agents.

Els centres educatius, per la seva banda, recomanen esmorzars saludables com fruita i entrepans que no necessiten embolcalls no reciclables i evitar la brioixeria industrial.