Escola La Noguera Educació Balaguer Lleida

Octubre 2017

Ens ha vingut a visitar el pare de la Martina de P5 que és pagès. Ens ha ensenyat a sembrar pastanagues i rabes. Hem après moltes coses. Voleu saber-ne més? 

Pastanagues
Formen part de la família de les umbel·líferes, igual que l’api, el julivert i el fonoll. És una família que es caracteritza per tenir flors agrupades en umbel·les. El seu nom científic és Daucus carota. És una planta bianual, això vol dir que, en condicions normals, floreix el segon any després de la sembra. L’arrel acumula reserves i s’hipertrofia.S’associa bé amb cebes, alls, enciams, raves, tomàquets i pèsols. Cal evitar que coincideixin amb verdures de la mateixa família com el julivert, l’api i el fonoll.

Raves

Formen part de la família de les crucíferes, igual que les cols i els naps. Es caracteritzen perquè les flors de quatre pètals s’agrupen en raïms i els fruits són una vaina allargassada (siliqua) dins la qual hi ha els fruits, rodons i petits. El seu nom científic és Raphanus sativus. És una planta anual, això vol dir que floreix la mateixa temporada de la sembra. Forma un tubercle que és un engruiximent de l’arrel on s’acumulen reserves. Com que es tracta d’un cultiu molt curt no presenta incompatibilitats importants. Tot i això s’associa bé amb l’enciam i el pèsol i és preferible evitar les verdures de la mateixa família com la col, col-i-flor i el nap.

Us deixem unes imatges per a què vegeu com ha anat!